Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή – Ενημέρωση προς Γονείς για συλλογή υπογραφών που θα κατατεθούν στο Δήμο

Αγαπητοί γονείς, η παρακάτω επιστολή αφορά ορισμένα προβλήματα που ταλανίζουν το σχολείο μας και πρόκειται να ζητήσουμε την άμεση λύση τους από τον Δήμο μας. Η συμμετοχή - υπογραφή σας είναι απαραίτητη ώστε τα αιτήματά μας να τύχουν της άμεσης ανταπόκρισής του Δήμου, διότι είναι ανάγκη όλων μας, να έχουμε ένα καθαρό, ασφαλές και αξιοπρεπές σχολείο, όπως ταιριάζει στην ιστορία του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Αναργύρων, τo παλαιότερο σε λειτουργία στην περιοχή, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα προβλήματα που ταλανίζουν το σχολείο μας και να ζητήσουμε την άμεση λύση τους.

  1. Οι συνθήκες υγιεινής, στις τάξεις και στους κοινοχρήστους χώρους υπολείπεται κατά πολύ του βασικού επιπέδου καθαριότητας περιβάλλοντος, που θα έπρεπε να διαβιούν μικρά παιδιά.
  2. Η ανάπτυξη αποικιών εντόμων (κάμπιες) στα δέντρα μέσα και στον περιμετρικό του σχολείου χώρο (πεζόδρομος), έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονων δερματικών ασθενειών στους μαθητές και την ανάπτυξη αλλεργιών στα περισσότερα παιδιά. 
  3. Η κατάσταση του τάπητα του γηπέδου καλαθοσφαίρισης εντός του σχολείου και γενικότερα του δαπέδου του προαυλίου του σχολείου μας, σε πολλά σημεία, είναι επικίνδυνο ιδιαίτερα για τους πιο μικρούς μαθητές. 
  4. Οι στύλοι από τις δύο μπασκέτες που υπάρχουν στην αυλή είναι φθαρμένοι και επικίνδυνοι. 
  5. Οι στύλοι φωτισμού περιμετρικά του προαυλίου είναι φθαρμένοι σε πολλά σημεία. Ιδίως σε δυο περιπτώσεις, η μεταλλική βάση της κολώνας είναι εκτεθειμένη κατά τέτοιο τρόπο, που αποτελεί σύμπτωση που δεν είχαμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό μέχρι σήμερα.
  6. Το φρεάτιο πίσω από τις βρύσες του σχολείου δεν έχει καπάκι, ώστε να προστατεύονται οι μικροί μαθητές από πτώσεις και τραυματισμούς.
  7. Το στέγαστρο που βρίσκεται ανάμεσα στο νέο κτίριο του σχολείου και έξω από την αίθουσα του ολοήμερου είναι φθαρμένο Είναι δε, θέμα χρόνου πριν αποκολληθεί κάποιος σοβάς και χτυπήσει τους μαθητές, όπως δείχνει η εμπειρία προηγούμενων ετών.
  8. Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών από τη μεριά της οδού Αγίων Αναργύρων είναι εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των σχολικών τροχονόμων.
Οι λύσεις που πρέπει να δοθούν πρέπει να είναι άμεσες, στοχευμένες και αποτελεσματικές. Γι’ αυτό ζητάμε:
  1. Την πρόσληψη- απασχόληση ενός ατόμου επιπλέον, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Δεν αρκεί η περιστασιακή απόσπαση- απασχόληση ατόμων από άλλα σχολεία.
  2. Την απεντόμωση των δέντρων, που βρίσκονται περιμετρικά του σχολείου, πριν εκκολαφθούν τα έντομα -κάμπιες.
  3. Την επισκευή και αποκατάσταση του τάπητα και γενικότερα του δαπέδου του προαυλίου του σχολείου. Ενημερωθήκαμε, ότι έχουν εγκριθεί σχετικά κονδύλια, πλην όμως δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για υλοποίηση του προγράμματος. 
  4. Την κάλυψη με μαλακό υλικό των στύλων από τις δύο μπασκέτες που υπάρχουν στην αυλή, για την αποφυγή τραυματισμών των μαθητών.
  5. Την αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου για έλεγχο και επισκευή των προαναφερθέντων φθορών του σχολείου.
  6. Την τοποθέτηση ειδικών κολώνων για την αποφυγή στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων στη διάβαση επί της οδού Αγίων Αναργύρων και να γίνει εκ νέου η διαγράμμιση της διάβασης.
Ευελπιστούμε, ότι τα αιτήματά μας θα τύχουν της άμεσης ανταπόκρισής σας, διότι είναι ανάγκη όλων μας, να έχουμε ένα καθαρό, ασφαλές και αξιοπρεπές σχολείο, όπως ταιριάζει στην ιστορία του.

Τέλος, σας επισημαίνουμε, ότι την παρούσα επιστολή υπογράφουμε όλοι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας.


Με εκτίμηση


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Πρόεδρος: ΦΑΣΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΑ 

Η Γεν. Γραμματέας: ΜΑΝΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου