Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

O Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, πιστός στο πνεύμα και το γράμμα του καταστατικού του ρόλου, έχει ατάλαντευτα ταχθεί υπέρ ενός Ανοιχτού και Συμμετοχικού Σχολείου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ανταποκρινόμενοι στις απορίες και τα αιτήματα γονέων, με αφορμή την πρόσφατη σχολική γιορτή για την 25η Μάρτιου, θέσαμε υπόψη της Διοίκησης και του Συλλόγου Διδασκόντων το θέμα διεύρυνσης των εορτασμών σε όλες τις τάξεις.

Ως γονείς πιστεύουμε στο άνοιγμα των δράσεων του Σχολείου ώστε να περιλαμβάνει όλους τους μαθητές από την 1η ως την 6η τάξη, προκειμένου να ενισχυθεί η ιδέα της συμμετοχής σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα.

Θεωρούμε ότι όλοι -γονείς, μαθητές και διδάσκοντες- έχουμε να κερδίσουμε εμπειρίες, ιδέες και γνώσεις, ακόμη και ως απλοί θεατές, ανοίγοντας τον κύκλο των συμμετεχόντων στις σχολικές γιορτές.

Στηρίζουμε την ανάδειξη των προσπαθειών που καταβάλλουν διδάσκοντες και παιδιά ώστε να παράγουν πολιτισμό, μέσα στο Σχολείο και θέλουμε να αποτελέσουν παράδειγμα και έναυσμα και για άλλους πέρα από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Αναγνωρίζοντας αντικειμενικές δυσκολίες, σε χώρους, υποδομές και εξοπλισμό, δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, με όποιο τρόπο μπορούμε για να ενθαρρύνουμε και να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε  στο άνοιγμα των δημιουργικών δράσεων του Σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου